Izobraževanje mladine

 
15. 11. 2021

SAMOTESTIRANJE DIJAKOV

SAMOTESTIRANJE DIJAKOV 

Spoštovane dijakinje in dijaki, cenjeni straši! 

Vsak izmed nas lahko prispeva k zajezitvi korona virusa. Epidemijo lahko zaustavimo le s sodelovanjem – SKUPAJ. Vsi si želimo, da se kar najhitreje vrnemo nazaj k izvajanju različnih, pestrih dejavnosti, ki jih poleg pouka šola ponuja. 

Opravičujemo se, da ste v petek prejeli več obvestil. Zadnjo okrožnico MIZŠ smo prejeli v petek popoldne. Skladno z okrožnico, se samotestiranje dijakov v šoli prične v sredo, 17. 11. 2021. Dijakom, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT in se ne bodo želeli samotestirati, bo začasno prepovedano zbiranje v šoli, sodelovanje pri pouku in drugih oblikah dela z dijaki (IND…). Nov odlok ne predvideva izobraževanja na daljavo v takih primerih. 

Samotestiranje se bo izvajalo trikrat tedensko v prostorih šole, praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih. Testiranje se bo izvedlo v razredu ob prihodu v šolo (prvih 15 min prve ure, ko je razred v šoli). Prosimo, da v razrede prihajate TOČNO. 

V kolikor je dijak/razred odsoten na dan, ko se praviloma izvaja testiranje, se le-to opravi takoj naslednji dan, ko je prisoten v izobraževalni instituciji.  

Uporaba zaščitne maske v šoli je obvezna. V skladu z novim odlokom pa ne zadostuje več zaščitna maska iz blaga, temveč je ustrezna zgolj kirurška maska ali maska tipa FFP2. 

Izobraževanje v šolskih prostorih je neprecenljiva vrednota. Vse nas povezuje skrb za znanje in zdravje. 

Ravnajmo odgovorno do sebe in drugih in tako predstavljajmo pozitiven zgled.   

Ravnateljica Katja Pogelšek Žilavec 

Priporoči prijatelju: 

Datoteke

 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.